De DMC DeLorean, soms ook met de interne fabrieksnaam DMC-12 aangeduid, was een sportwagen gebouwd in een Noord-Ierse fabriek voor de Amerikaanse fabrikant DeLorean. Er waren ook plannen voor nog meer producten van DMC, maar zoals waarschijnlijk bekend kwam het daar niet van, o.a. door een rechtszaak tegen DeLorean zelf.

De auto werd waarschijnlijk pas echt beroemd door het optreden in de film-serie “Back to the Future”. Het is deze film ook die er voor zorgt dat er vrij veel modelauto’s zijn van de DMC.

Een van de leukere versies is deze Hot Wheels in “hover mode”, ofwel zweefmodus. Om het model toch nog te kunnen laten rollen heeft desondanks nog een setje “verstopte” wielen.
In de serie “Boulevard” van Hot Wheels worden bestaande modellen iets luxer uitgevoerd, met rubberen banden en betere opdruk. Hier koos men ervoor de auto in “naakt” zamak uit te voeren, in hommage aan de echte auto die in “naakt” roestvrijstaal was uitgevoerd.
Wederom een Hot Wheels, dit keer in de “mainline” een “normale” versie van de “Back to the Future”-auto.
Deze “mainline” Hot Wheels is (zeg maar) de straatversie van de DMC DeLorean.
Tomica - DMC DeLorean "Back to the Future"
Tomica “Premium Unlimited” – DMC DeLorean “Back to the Future”
Hot Wheels (Boulevard) - DMC Delorean - "Back to the Future 3"
Hot Wheels (Boulevard) – DMC Delorean – “Back to the Future 3”
Bandai – dat in samenwerking met Hot Wheels dit modelletje van een DeLorean uit “Back to the Future 3” maakte, jaren geleden.
Malibu – DeLorean uit Back to the Future met “lightning pole”

Door Jan

Geef een reactie