Mijn keuze voor de beste modelauto’s van 2020 is gevallen. Net als in andere jaren heb ik er best veel modelauto’s bij gekregen. Hier waren er een aantal bij die er bovenuit staken.

undefined

XCarToys: HongQi L5

Deze Chinese toplimousine was een voorbeeld voor wat zou komen dit jaar: Vele luxe limousines.

undefined

LCD Models: Land Rover Range Rover SV Autobiography Dynamic

Dit is op dit moment zo ongeveer het meest gedetailleerde modelautomerk. Niet alleen dat, het heeft zelfs vering en wielen die fatsoenlijk draaien, iets wat niet alle “high-end” modelauto’s kunnen.

undefined

Majorette: Alfa Romeo Giulia

Dit model laat zien hoe Majorette de afgelopen jaren gegroeid is. Ook hun andere modelkeuzes, zoals de Kia Stinger, Suzuki Jimny, Hyundai i30 N enz laten zien dat men een goed gevoel voor de (verzamel)markt heeft.

undefined

Ixo: Škoda Fabia R5

Deze Škoda, eentje van een serie van drie modellen, was een onverwachte maar welkome aanwinst. Het is een uiterst aardig modelletje, met goede opdruk, leuk interieur, lensjes, … gewoon af.

undefined

TSM Mini GT: Land Rover Defender

Hoe TSM het voor elkaar kreeg om tabaksreclame te mogen voeren weet ik niet, maar het maakt het model voor mij af. Let ook op de (afneembare) accessoires op het dak!

undefined

Matchbox: MG B Coupe

Een simpel model, weinig opsmuk, en toch erg geslaagd.

undefined

Schuco: VW Typ 2 Modell ’80

Schuco blijft aan de weg timmeren, helaas voor de Europese verzamelaars voornamelijk met specials in de Aziatische landen. Een flink deel van de aangekondigde modellen zijn nog altijd niet geleverd. Maar deze Transporter T3 maakt veel goed. Een special in samenwerking met Tarmac Works.

undefined

Greenlight: Ford Escort WRC

Een vrij goed uitgevoerd modelletje, met een paar kleine foutjes die enkel kniesoren zoals mijzelf opvallen. De te openen motorkap met de mistlampen, de correcte wielen, maken het een uitermate leuk model.

undefined

Z-Models: Renault 4

Ook Z-Models blijft voor de verzamelaar interessante (Renault)modelletjes maken, zoals deze 4. Let op het logo in de wielnaven.

undefined

DCM: Mercedes-Benz 600 Landaulet

Wat is er niet leuk aan dit model? Wellicht dat sommige details lichtjes grof zijn, zoals de spiegels. Maar de modelkeuze en de algemene uitvoering plus de verpakking maken dit een winnaar.

undefined

PopRace: Volvo 850 BTCC

Een prachtig gedetailleerd model van de BTCC racewagen van Jan Lammers uit 1994.

Door Jan

Geef een reactie