2017 is gekomen en kunnen we terugkijken op 2016. Het was voor mij persoonlijk een zeer goed verzameljaar. Hieronder een overzicht van de nieuwe modelautomerken in mijn verzameling.

undefined

Hasbro: Two Face Armoured Car/Batman Forever (1946 Dodge)

Ja, het merk bestaat al veel langer, dit is geen nieuw model, maar het is pas in 2016 bij de verzameling gekomen.

undefined

Minialuxe: Citroën DS21

Minialuxe als merk bestaat al langer, maar recentelijk besloot het modellen in de schaal 1:66 te maken. Ze zijn vrij duur, maar hebben als UPS de Swarovski lampjes. Of het de meerprijs waard maakt?

undefined

Top Mark: Mercedes-Benz SLS AMG

Top Mark is een Chinees modelautomerk dat deels High Speed mallen lijkt te gebruiken. Opvallend is dat men licenties lijkt te bezitten van de autofabrikanten.

undefined

Tiny Toys: Toyota Prius

Een merk uit Hongkong dat naast deze auto’s ook kits levert met huizen, straten e.d. en zelfs werkende stoplichten.

undefined

Pao Feng: Mini Cooper S Hatch

Bedrijf uit Taiwan dat voor Kyosho modellen lijkt te produceren (een Kyosho emailadres staat op de verpakking) voor supermarkten. Hier een Mini uit een serie van modellen van dit merk.

undefined

Sonido: Aston Martin One-77

Een prachtig model van een merk dat sindsdien niets meer lijkt te produceren.

undefined

Enif: Toyota Crown hybrid Athlete

Enif is een merk dat al enige tijd 1:43 modellen maakte en nu dus ook 1:64 modellen.

undefined

UCC: Mercedes-AMG GT

UCC maakte een serie Mercedes modellen voor een Japanse koffieketen. In Japan worden dit soort modelletjes kennelijk bij bepaalde koffieshops weggegeven.

undefined

Grani & Partners: Ferrari 488 GTB

Grani & Partners distribueert modellen op dezelfde manier als UCC. En net zoals Pao Feng lijkt er een verbinding te zijn met Kyosho, daar de verpakking zeer gelijkaardig is.

undefined

John Toy: Aston Martin One-77

Hoewel zonder licentie in dit geval, lijkt de Aston Martin enorm populair bij modelautomakers. Over John Toy kan ik niks schrijven.

undefined

Lionel Racing: (2015) Ford Fusion

Wij kennen de Fusion waarschijnlijk eerder als de Mondeo. Lionel Racing maakt vele van deze Nascar-modellen.

undefined

Autocult: Shelter

Hoewel Autocult 1:43 modellen maakt, niet mijn eigenlijke verzamelgebied, kun je je afvragen of deze hier tussen hoort. Maar het is een nieuw merk voor mij in de verzameling, dus kan ik het moeilijk uitsluiten. De Shelter was een geplande Nederlands automerk dat niet verder als een handjevol geproduceerde eenheden kwam. Autocult is een Duitse firma dat kennelijk modellen maakt van (vrijwel) onbekende auto’s.

undefined

Irwin Toys? Toyota Celica

Dit model werd als een Irwin Toys geïdentificeerd op het 3inchforum.nl

undefined

AeroPro: Subaru Legacy

AreoPro maakt in opdracht van Subaru Amerika een serie van deze modelletjes zonder interieur.

Tot slot nog deze onbekende bouwer(s):

undefined

Haval H8

Dit model heeft geen fabrikant vermeld staan op de verpakking. Jammer, want het is een fraai model. Het gaat om een model van de Haval H8. Haval is hier zo goed als onbekend, dus een beetje achtergrond: Het Chinese merk Great Wall lanceerde dit merk waar enkel SUV’s gemaakt zullen worden. De H8 is niet het enige model. Net zoals merken als Mini en DS richt dit merk zich op de “premium”-markt.

undefined

Buick Encore

De Buick Encore is wat bij ons de Opel Mokka is. Verkocht wordt het voornamelijk in China en de Verenigde Staten, hoewel dit model kennelijk de Chinese versie laat zien.

Door Jan

Geef een reactie