XCarToys introduceerde een tijd geleden een model van de Tank 300. Al snel doken ook versies op met “Edition”. Er zijn ondertussen vele varianten. Waarschijnlijk missen er in de verzameling nog enkele. De verschillen zijn soms subtiel. Zo werd de eerste versie uitgegeven met kleine geëtste typeaanduidingen achterop.

Het duidelijkste verschil is de motorkap. Volgens mij wil dat zeggen dat deze een volledig andere diecast carrosserie hebben.
Een ander verschil is te zien in de vorm van de spatborden. Bij de politiewagen vooraan is dit bijvoorbeeld niet onderdeel van de dorpels. Ook zit er een soort snede in de spatbord (bovenaan, iets links van het midden). Bij de zwarte versie maken de dorpel en spatborden een ononderbroken onderdeel en zit er ook geen “snede”.
Hoewel moeilijk te zien, is het verschil tussen beide versies, behalve de kleur en de chromen strips op de grille, in een ander gevormde bumper, vooral goed te zien aan de mistlampen.
De versie “Border” (geel) heeft als enige het woord “Tank” uitgeschreven in de grille, waardoor deze een volledig andere vorm heeft.
XCarToys – Tank 300 Off-road Edition
XCarToys – Tank 300 City Edition
XCarToys – Tank 300 Ranger
XCarToys - Tank 300 Border
XCarToys – Tank 300 Border
XCarToys - Tank 300 Iron Cavalry 02
XCarToys – Tank 300 Iron Cavalry 02
XCarToys - Tank 300 Cyberspace
XCarToys – Tank 300 Cyberspace
XCarToys – Tank 300

Dit is overigens niet het enige model van het merk Tank dat in 1:64 vereeuwigd werd. Klik hier om het andere model van het merk Tank te zien.

Door Jan

Geef een reactie