Tijdens de “Hong Kong Toycar Salon” in september 2023 hebben MiniGT en BBR, wiens modellen door MiniGT gemaakt worden, enkele nieuwtjes gepresenteerd.

BBR

De verrassing voor mij is dat BBR ook 1:64 Ferrari-modellen gaat maken. Kennelijk is de licentie niet meer zo streng gelimiteerd als vroeger. Maisto heeft, zover ik weet, de licentie, maar ook Tomica, Tarmac Works en dus nu BBR lijken officieel Ferrari te mogen maken in deze schaal. Dat is goed nieuws voor Ferrari-fans. BBR had al een Maserati MC20, maar gaat nu ook andere Maserati’s maken, zoals de MC12 GT1 (die vroeger al eens door Kyosho werd gemaakt. Ik denk dat in de tussentijd er een grote stap is gemaakt in deze schaal, dus zullen ze nog gedetailleerder zijn).

Ferrari SF90

Ferrari Daytona SP3

Ferrari 296 GTB

Ferrari 812 Competizione

Ferrari F50

Ferrari SF23

Daarmee zal 2023 wellicht het beste jaar voor Formule 1 in 1:64 worden, want behalve Williams lijkt het gehele veld een miniatuur te krijgen.

Maserati MC12 GT1

Maserati MC12

Maserati MC12 Stradake

Pagani Utopia

MiniGT

MiniGT timmert verder hard aan de weg. Na de raceversie van de McLaren F1 wordt bijvoorbeeld een straatversie gepresenteerd. Men gaat wagens uit de IMSA SportsCar Championship van vier fabrikanten maken, alsmede een nieuwe Rally1-wagen, nadat het al de Ford Puma Rally1 maakte. Men gaat nog meer modellen van Bugatti uitbrengen, waaronder EB112. De Formule 1-modellen van MiniGT worden in meerdere versies aangeboden, zoals een versie waarom een figuurtje dat Sergio Perez moet voorstellen op de wagen staat, een referentie aan zijn winst in de GP van Monaco. Ook presenteerde men versies van de Red Bull RB16B met regenbanden. Nieuw is dat men ook een McLaren MCL60 wil gaan maken. MiniGT wil hier kennelijk nog verder gaan dan de concurrentie. Zo is er een Red Bull RB19 gepresenteerd met daadwerkelijk een verschil in de mal voor de versie in Bahrain en die op Monza. Bovendien een Ducati Paginale V4 motorfiets die kennelijk werkelijk in 1:64 zal zijn.

Sportwagens uit de jaren ’90

McLaren F1

Bugatti EB112

IMSA SportsCar GTP:

Acura ARX-06

BMW M Hybrid V8

Cadillac V-Series.R

Porsche 963

Moderne sportwagens

Aston Martin Valkyrie

McLaren 750S

Porsche 911 GT3 RS

Lamborghini Revuelto

Lamborghini Huracan Serrato

BMW M3 Touring

2022 Lamborghini Countach LPI 800-4

Formule 1

Red Bull RB18 – met Sergio Perez-figuurtje, winnaar GP van Monaco

Red Bull RB18 – Max Verstappen, 3de in de GP van Monaxo

Red Bull RB16B

Red Bull RB19 Bahrain Sergio Perez

Red Bull RB19 Monza Max Verstappen

McLaren MCL60

Alfa Romeo C43

Aston Martin AMR23

Alpha Tauri AT04

Overige racewagens

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

Nissan Z 500GT

Honda NSX-GT

Porsche 911 GT3 R 2023

Door Jan

Geef een reactie