De Toyota 2000GT werd in 1965 voorgesteld en zorgde ervoor dat de blik van de wereld op de Japanse autoindustrie drastisch werd bijgesteld. Voorheen werden Japanse auto’s als voornamelijk praktische auto’s gezien, als kopieën en daarom weinig origineel gezien. De 2000GT liet, samen met bijvoorbeeld de eerste Honda Formule 1 auto’s, zien dat Japan ook begeerlijke sportieve wagens kon maken. De roem werd voorgoed gecementeerd met een rol in de film James Bond – You Only Live Twice. Mede daarom zijn er relatief veel modelauto’s van de 2000GT. Deze film kwam in 1967 uit, een maand eerder was de productieversie pas in de showrooms te vinden.

Majorette, de meest recente maker van een miniatuurversie van de Toyota 2000GT

undefined

Hot Wheels

undefined

Playart

undefined

Impy / Lone Star

undefined

Johnny Lightning (James Bond-versie)

Er zijn nog veel meer versies, zoals Kyosho, Konami, F-Toys en waarschijnlijk nog meer anderen.

Door Jan

Geef een reactie