Ook Majorette heeft kennelijk al enkele nieuwtjes gepresenteerd. In 2019 komen er nieuwe Deluxe-modellen, men heeft een licentie om de nieuwste WRC-modellen te maken, maar in de “normale” serie komen relatief weinig nieuwtjes.

Deluxe

Nu, dat is niet zo erg, want de we beginnen al met een kleine sensatie! De Deluxe-modellen zullen meer nog dan in het verleden over te openen deuren en kleppen beschikken. De nieuwste Ford Mustang komt er in (in ieder geval) twee varianten met te openen deuren en achterklep. We hebben nog maar net de nieuwe Land Rover Defender, komt er nu eentje met te openen deuren, naast de motorkap die al op het huidige model open kan. Ook komt er een nieuwe Nissan GT-R met een voorklep en deuren die kunnen geopend worden. Of deze de vering hebben, waar Majorette bekend om staat?

WRC

Majorette heeft kennelijk een licentie verkregen voor de huidige generatie WRC-auto’s. De modellen die tot op heden uitgebracht zijn, zijn eigenlijk nog naar het regalement van enkele jaren terug. De FIA besloot om een heftigere carrosserie toe te laten, dus met meer splitters en spoilers, waardoor de huidige Ford Fiesta WRC en de vorige generatie enorm verschillen. Naast de Ford Fiesta WRC gaat Majorette ook de Citroën C3 WRC en (verrassing!) de Hyundai i20 WRC maken (en daarmee mijn wens doen uitkomen!) De laatste komt, volgens de eerste nieuwsberichten, in een verpakking met Belg Thierry Neuville op de verpakking. Deze worden, net als de Deluxe, met rubberen bandjes worden uitgerust

PS: De “oude” Defender wordt ook als “Gendarmerie”-uitvoering uitgebracht, dus beide castings van dezelfde auto zullen – zo lijkt het er op – parallel aan elkaar verkocht worden!

UPDATE

De volgende nieuwtjes komen uit de catalogus van Majorette zelf. Echter, als daar nieuw staat, kan het ook een nieuw kleurtje betekenen. Vandaar hier enkel de echt nieuwe modellen:

Toyota Hiace

Toyota Hilux Revo met Hardtop (er was al de Hilux zonder hardtop)

Dodge Demon (lijkt mij een kleurvariatie op de al bestaande Hellcat)

Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Renault Megane RS

en in de klassieke serie (Vintage):

Toyota Celica

En in de serie met trucks was mij tot op heden de Western Star onbekend.

Door Jan

Geef een reactie