In de serie “Formule 1 in …” gaan we verder in the eighties, nadat we al drie jaren uit de jaren ’90 en twee uit de jaren ’70 de revu lieten passeren. Net als de series uit de jaren ’70 is hofleverancier Polistil ook verantwoordelijk voor de meeste wagens uit 1983. Ik kan er wel de coureurs bij noemen, maar aangezien elke wagen slechts één keer werd geproduceerd staat elke auto immers voor één coureur. Mochten er mensen zijn die de coureurs willen hebben, meldt het in de comments.

undefined

Tyrrell 011

Helaas geen afbeelding van de Williams FW08C

Helaas geen afbeelding van de Brabham BT52

undefined

McLaren MP4/1C

undefined

Renault RE30

Helaas geen afbeelding van de Ferrari 126C3

undefined

“Ligier JS21” (een JS11 met andere stickers)

Helaas geen afbeelding van de “Alfa Romeo 183T” (een 179 met andere stickers)

Er zijn wellicht nog andere wagens uit 1983, maar ik heb helaas niet kunnen achterhalen of Polistil nog andere versies heeft gemaakt, zoals de Ligier en de Alfa Romeo. Ik kom op dit moment uit op 8 coureurs.

Door Jan

Geef een reactie