M2 Machines – een merk van Castline, Inc. – begon enkele jaren geleden met het maken van Amerikaanse auto’s in 1:64. Prachtige zware metalen modellen met vele te openen zaken zoals de motorkap en de deuren. Het was voor mij dan ook een verrassing dat ze met VW-modellen kwamen. Ook opvallend is dat hier minder onderdelen open gaan als voorheen. Maar het zijn leuke modellen, hoewel ze een beetje uitgemolken worden. Zie bijvoorbeeld de alleraardigste VW Transporter T1 met dubbele cabine (ook DoKa genoemd, naar het Duitse Doppel Kabine):

undefined
undefined

Feitelijk is het model met de sneeuwschuiver al een speciale versie, want aanvankelijk kwam deze zonder sneeuwschuiver. Nu hebben ze er een camper van gemaakt, maar er is ook een versie met een soort “houten” wanden. met huif etc.

Aangezien ze een Doka hebben, hebben ze ook een Samba-versie en een dichte versie van de Transporter.

undefined
undefined

En M2 Machines heeft ook alleraardigste kevertjes

undefined

Door Jan

Geef een reactie