Het is opvallend dat de high-end 1:64 schaal steeds meer merken en merkjes krijgen. Vooral in Azië lijken deze merken aan te slaan. Ik had al eens geschreven over het Japanse Oversteer, maar er zijn er meer.

Zo is er “Colourful Model”, dat meerdere namen gehad lijkt te hebben en ietwat vaag is omdat het modellen maakt zonder expliciet een licentie te vermelden. Prachtige modelletjes, die qua verpakking en opbouw iets hebben van Kyosho.

undefined

Colourful Model – McLaren P1

Een recente aanwinst is dit model van “Sonido”. De website van deze firma laat het onderstaande model niet zien. Ook hier lijkt het qua stijl verpakking en opbouw een Kyosho. Wellicht is dit in opdracht gegeven?

undefined

Sonido – Aston Martin One-77

Een recent merk uit Japan is iets minder vaag, daar het een voorgeschiedenis heeft in 1:43. Ook is de opbouw en verpakking duidelijk eigen. Het eerste 1:64 model is van een auto die in Nederland zo goed als onbekend is.

undefined

Enif – Toyota Crown Hybrid Athlete

Ook het eerder genoemde Pao Feng uit Taiwan en bijvoorbeeld het uit Indonesië afkomstige “RIMS” zijn voorbeelden van deze high-end 1:64 merkjes.

Door Jan

Geef een reactie