Je zou wellicht denken dat er maar weinig automerken met de letter I zijn en dat is misschien ook wel zo. Ik heb er desondanks toch een aantal gevonden.

IAD

De IAD Alien was een conceptauto van IAD (International Automotive Design). Deze werd verkleind door Hot Wheels gemaakt.

IFA

IFA (Industrieverband Fahrzeugbau) was een Oost-Duits conglomeraat van verschillende auto- en vrachtwagenfabrieken.

Coffaro Wheels - IKA Estanciera Rural
IKA

IKA (Industrias Kaiser Argentina) was een Argentijnse autobouwer.

Imperial

Imperial was een poging van Chrysler een luxemerk te introduceren, zoals Ford dat deed met Lincoln en GM met Cadillac.

Infiniti

Infiniti is een luxe zustermerk van Nissan.

Innocenti

Innocenti maakte aanvankelijk witgoed, ging later motorfietsen maken en nog later stapten ze in de autobouw, door in licentie van BMC (later British Leyland) te bouwen. Het werd korstondig onderdeel van British Leyland, maar door de problemen thuis verkocht men het merk aan Alejandro de Tomaso.

International

Voornamelijk bekend als tractorfabrikant of vrachtwagenfabrikant, maar het ook voertuigen als bovenstaande Scout.

ISO

Een Italiaanse automerk dat bestond onder verschillende namen. Bekendste product is wellicht de Isetta, voornamelijk dankzij de Duitse licentienemer BMW. Men maakte echter ook sportwagens.

Isotta Fraschini

Italiaans automerk, later vrachtwagenmerk.

Isuzu

Japans merk, voortgekomen uit de scheepsbouw. Tegenwoordig voornamelijk maker van pickups, hoewel men vroeger ook sedans bouwde.

Iveco

Iveco is een vrachtwagenmerk dat echter ook bestelwagens aanbied, zoals deze Daily. Aangezien deze volledig voor personen is ingericht, om compleet te zijn, toegevoegd.

Door Jan

Geef een reactie