De Citroën DS werd in 1955 geïntroduceerd en werd 20 jaar lang geproduceerd. De naam DS wordt in het Frans uitgesproken als “Déesse”, wat godin betekent; een woordgrapje. In Nederland noemt men de DS ook wel snoek.

De wagen stond bekend bij de introductie om de geavanceerde techniek, waaronder een hydraulisch systeem dat verschillende elementen ondersteunde, zoals de besturing, remmen, versnellingsbak en koppeling alsmede de vering. De auto had voorwielaandrijving en was voorzien van schijfremmen.

Het is dus niet verwonderlijk dat vele modelautomakers deze auto in miniatuur aanboden. Zelfs tegenwoordig komen er nog nieuwe modellen uit van de DS.

DS Phase I

Norev
Husky (Safari)

DS Phase II

Johnny Lightning (Buffy the Vampire Slayer)

Volgens mij heb ik ook nog een Efsi.

DS Phase III

Majorette
Minialuxe
Norev
Welly
Matchbox
Siku
Majorette (ambulance)
Majorette - Citroën DS
Majorette – Citroën DS

Door Jan

Geef een reactie