De geschiedenis van de Hummer begon met de zogenaamde “Humvee”, de AM General M998. Deze werd vanaf 1992 als civiele versie met de naam Hummer aangeboden. In 1998 werd de merknaam door General Motors gekocht. Niet lang daarna kwamen er ook twee andere modellen uit, die echter gebaseerd waren op bestaande GM-modellen, de H2 en H3. In 2009 werd het einde van het merk aangekondigd, waarna de laatste Hummer in 2010 van de band rolde. Een overname van het merk door een Chinese fabrikant ketste af. Interessant genoeg maakte Dongfeng (aanvankelijk) op basis van de Hummer een eigen versie, die nog altijd gemaakt wordt. Er zijn nog andere Chinese “kloons”, maar hier zijn geen modellen van.

Johnny Lightning – Hummer H1
Hot Wheels – Hummer H1
Siku – Hummer H1 (zonder licentie)
YTGF – Hummer H2 (zonder licentie)
Majorette – Hummer H2
Fleer – Hummer H2
Welly – Hummer H3
RMZ – Hummer H3
Matchbox – Hummer H3
Hot Wheels – Hummer H3T
Maisto – Hummer H2

GMC Hummer EV

Het merk Hummer verdween vanwege de kredietcrisis en de daardoor ook ingestorte automarkt. Later zou General Motors de naam weer gebruiken, maar nu als modelnaam voor een elektrisch aangedreven SUV, de GMC Hummer EV.

Hot Wheels – GMC Hummer EV
Majorette - GMC Hummer EV
Majorette – GMC Hummer EV

Chinese versies

XCarToys – Dongfeng Mengshi
XCarToys – Dongfeng Mengshi (Mk. III)

Door Jan

Geef een reactie