De Volkswagen Touareg was een van de eerste SUVs van Volkswagen en kwam min of meer voort uit een wens van Porsche, die naast de sportwagens een model zocht dat relatief stabiel verkocht kon worden. Dit zou de Cayenne worden. Uit dezelfde samenwerking ontstond ook de Audi Q7. De eerste generatie Touareg had veel verschillende motoren – van een vijfcilinder diesel tot een twaalfcilinder benzinemotor. In 2010 ontstond een nieuwe generatie en de voorlopig laatste generatie ontstond in 2018. Een poging tot een overzicht:

2002 – Volkswagen Touareg Mk. I (7L)

Maisto
High Speed
Welly
Norev – Race Touareg (1)
Norev – Race Touareg 2 (2006)
Norev – Race Touareg 2 (2009)

2010 – Volkswagen Touareg Mk. II (7P)

Norev – 2015 facelift
RMZ – 2015 Facelift

2018 – Volkswagen Touareg Mk. III (CR)

JKM - Volkswagen Touareg V6 Mk. III
JKM – Volkswagen Touareg V6 Mk. III

Door Jan

Geef een reactie