In de jaren ’90 besloot Herpa, dat bekend is van haar 1:87 modellen, een serie uit te geven in schaal 1:66. Het ging om volledig metalen modellen (behalve de wielen, interieur en ruiten) en waren relatief prijzig. De wagentjes werden soms ook door de fabrikant aangeboden. Later werden (deels) de mallen in Rusland gebruikt. Een van de mallen is later dan aangepast om een Lada-model te maken. Van Herpa zijn de volgende modellen bekend:

– BMW 3-series (325i)

– Mercedes-Benz C-Class (C220)

– Mercedes-Benz E-Class

– Mercedes-Benz SLK-Class

– Opel Corsa

Mijn Corsa is uit Russische productie. Van deze modellen zijn veel uitvoeringen gemaakt. Een Volkswagen Golf Mk. III werd aangekondigd, maar is kennelijk nooit daadwerkelijk gemaakt. Het lijkt dat de serie vrij snel werd opgegeven.

Door Jan

Geef een reactie