Onlangs vond ik op Aliexpress enkele nieuwe Bburago-modellen die nergens aangekondigd zijn en ook in geen catalogus te vinden zijn. Ik heb het vermoeden dat dit een exclusief voor China bedoelde serie is. De modellen hebben een Tomica-achtige verpakking, maar zijn gemaakt in China. Ook de wielen en veersysteem doen erg aan Tomica denken. De modellen zelf zijn best premium, met te openen delen (zoals deuren), lensjes voor- en achteraan, gedetailleerde bedrukking e.d.

In de serie zijn echter ook modellen waarvan ik denk dat deze bestaande modellen zijn. Deze zouden dan geen vering hebben en ook niet perse lensjes voor- en achteraan.

Op de verpakking staan nummers, maar ik heb nog geen patroon kunnen ontdekken, wellicht missen er veel modellen in mijn aanwinsten?

22. Lamborghini Aventador 50th Anniversary *volgens mij een bestaand model

23. 2020 Chevrolet Corvette Stringray Coupe Z51

24. Alpine A110-50 *volgens mij een bestaand model

26. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse *volgens mij een bestaand model

28. 2015 Ford Mustang GT *volgens mij een bestaand model

32. Audi R8 Coupé *volgens mij een bestaand model

34. Peugeot RCZ *volgens mij een bestaand model

36. Acura NSX *volgens mij een bestaand model

41. 1950 Mercury *volgens mij een bestaand model

43. 1971 Chevrolet Camaro Z/28 *volgens mij een bestaand model

45. 1965 Pontiac GTO *volgens mij een bestaand model

46. 1967 Ford Mustang GT *volgens mij een bestaand model

52. 1959 Cadillac Eldorado Biarritz
Bburago - Audi A6 Avant (C8)
61. Audi A6 Avant *C8
62. 2018 Ford Ranger
65. 2018 Mercedes-Benz G-Klasse *G500

66. Acura MDX *volgens mij een bestaand model

93. Lamborghini Gallardo *volgens mij een bestaand model

Het kan zijn dat ook enkele al bestaande Ferrari-modellen onderdeel van deze serie zijn.

Later vond ik een aantal modellen “Sports cars” zonder numbering. Ook minimaal twee Ferrari-modellen. Op het doosje staat het al langer gebruikte “Race + Play”, maar de schaal is van die serie afwijkend.

Ferrari Monza SP1
Ferrari SF90 Stradale
Mercedes-Benz 300SL
2019 Volkswagen Golf GTI (Mk. VII)
Lamborghini Sian FKP 37
Lamborghini Urus
Lamborghini Huracan Performante

Door Jan

Geef een reactie