Op een andere blog las ik over 1993 als zijnde het beste jaar voor 1:64 verzamelaars voor Formule 1-modellen en de Formule 1 in het algemeen. Daar is veel voor te zeggen, want Microchamps maakte voor McLaren, Williams, Benetton, Sauber en Ferrari meerdere modellen. Zo zijn er van Sauber drie versies te vinden (Wendlinger, Lehto, Frentzen). Van andere jaren zijn misschien meer modellen per team te vinden, maar 1993 is qua rijders het beste. Dat gaf mij inspiratie om eens te kijken of er nog meer te vinden waren uit 1993. Maar ik zal de komende dagen ook nog eens andere jaren gaan uitlichten waarin veel Formule 1-modellen zijn nagemaakt in kleine schaal, we zullen zien of 1993 werkelijk het beste jaar is qua modellen. Qua technologie was het dat waarschijnlijk wel, met vele elektronische middelen die de auto’s zeer complex maakten.

undefined

MicroChamps: Ferrari F93A – Jean Alesi

undefined

MicroChamps: Ferrari F93A – Gerhard Berger

undefined

MicroChamps: Sauber C12 – JJ Lehto

undefined

MicroChamps: Sauber C12 – Karl Wendlinger

undefined

MicroChamps: Sauber C12 Heinz-Harald Frentzen

undefined

MicroChamps: McLaren MP4/8 – Mika Häkkinen

Niet afgebeeld: MicroChamps McLaren MP4/8 Ayrton Senna en Michael Andretti

undefined

MicroChamps: Williams FW15C – Damon Hill

undefined

MicroChamps: Williams FW15C – Alain Prost

undefined

MicroChamps: Benetton B193 – Michael Schumacher

undefined

MicroChamps: Benetton B193 Riccardo Patrese

undefined

Matchbox: Footwork FA14 – Derek Warwick

Dat maakt een grid van 13 verschillende auto’s, hoewel in werkelijkheid maar 11 van hen op een grid zouden komen (twee wagens per team).

Door Jan

Geef een reactie