(Ga naar update)

De Ford Sierra was een qua design vooruitstrevende auto die in 1982 werd voorgesteld. Het volgde de Ford Taunus/Cortina op. Het contrast met deze was groot, waardoor het publiek aanvankelijk niet wegliep met de auto, maar gaandeweg beter ging verkopen. In 1987 werd de facelift gepresenteerd, waarbij de hatchback-versie en de stationcar-versie gezelschap kreeg van de sedan, die in het Verenigd Koninkrijk ook wel Sierra Sapphire genoemd werd. De pickup P100 had een carrosseriedelen met de Sierra gemeen. De snelle RS Cosworth was een winnaar in rallykampioenschappen alsmede op het circuit.

undefined

Oxford Diecast – Ford Sierra Sapphire RS Cosworth

undefined

Corgi – Ford Sierra (Mk I)

undefined

Guisval – Ford Sierra (Mk. II)

undefined
undefined

CM’s – Ford Sierra Sapphire RS Cosworth (Li) / CM’s – Ford Sierra RS Cosworth

undefined

Mira – Ford Sierra

undefined

Majorette

undefined

Hot Wheels: Ford Sierra RS Cosworth 

Update

undefined

Tarmac Works 

Update

Inno64

Anderen die een Sierra maakten zijn Buby, Guiloy, Maisto (McToy), Matchbox, Faie, Siku, Sohbi, Summer, Timmy Toys, Tootsietoys, Welly en Gisima.

Door Jan

Geef een reactie