De Renault 4 wordt door sommigen gezien als geïnspireerd door de Citroën 2CV. Dat is niet zo raar, gezien dat het ging om een concurrent die vele kenmerken deelt, zoals de vooraan geplaatste motor die de voorwielen aandrijft, bepaalde kenmerken van de carrosserie en het interieur. Aan de andere kant ook vrij veel afwijkende kenmerken. Het was een succesvolle auto voor Renault, die van 1961 tot 1994 werd gebouwd. Het wordt door sommigen gezien als de voorloper van de moderne hatchback. (GA NAAR DE UPDATE)

undefined

Welly

undefined

Polistil

undefined

Norev

undefined

Norev

undefined

AHC

Renault 4 Plein Air

undefined

Majorette

Renault 4F

undefined

MiniChamps

undefined
undefined

Pilen (links) / Mira (rechts)

Er is ook een bekende Majorette, die moet ik kennelijk nog fotograferen. Tomica maakt ook eentje.

UPDATE 

Z-Models

Update 8-juli-2022

undefined

Oxford Diecast 

Door Jan

Geef een reactie