(UPDATE: De eerste foto) 

SIKU publiceerde onlangs haar nieuwtjes voor 2021. Het is een belangrijk jaar voor SIKU, wnat het is een jubileumjaar.

Sommige verzamelaars hebben het vermoeden dat SIKU niet het achterste van de tong laat zien, omdat de nieuwtjes normaal gezien op de Neurenbergse Speelgoedbeurs (Spielwarenmesse) worden gepresenteerd. Deze is echter uitgesteld. Om dan toch nog nieuwtjes te hebben, zou SIKU niet alles hebben laten zien.

Ford F150 camper

Dat wat er bekend is, is op het gebied van “3 inch” niet veel soeps. Het gaat om enkele bestaande wagens met stickers, het gaat om de in oktober bekend gemaakte Chevrolet Camaro, Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, de Ford F150 als camper. In Maart komt daar een Corvette in politieuitvoering bij, een licht gemodificeerde versie zoals deze vorig jaar werd gepresenteerd. Enkele tractors en bouwmachines in 3 inch, in september volgt nog een BMW Z4, met stickervel. Ter ere van het 100-jarig bestaan komen er enkele limited editions met drie kitjes van bestaande modellen in nieuwe kleuren en met stickervelletjes, alsmede een VW New Beetle met speciale opdruk.

Voor de liefhebbers van het bijvoorbeeld schaal 1:50 komt er nog van de bekende VW Transporter T6 een brandweeruitvoering, de bekende BMW i8 in politieuitvoering, een zeilbootje (die wij al kennen van de Mercedes-G met aanhanger en deze boot), Mercedes-Benz Sprinter als ambulance (aangekondigd voor 2020, maar zal dus dit jaar pas komen), dezelfde met opbouw als UPS-pakketauto, Rheinmetall/MAN Survivor R (een gepantserde wagen), een klassieke set met Mercedes-Benz “rundhauber” (die we al kenden) en nieuw een Kramer 411 wiellader. Ook komt er de bekende Mercedes-Benz Arocs met een huisje (passend bij SIKUWorld). Als we spreken over SIKUWorld kunnen we een set met haven nog noemen, alsmede een brandweerboot waarin een VW Amarok zit. Het watervliegtuig komt in licht gewijzigde vorm als een vliegtuig met landingswielen. Er komen ook nog twee boten bij in 1:1000 en 1:1400.

Link naar de catalogus

Door Jan

Geef een reactie