Abrex heeft onlangs de productie van haar modellen uit China naar Tsjechië verplaatst. Ik weet niet precies wanneer dit was. Daardoor is ook langere tijd in kleine schaal geen nieuws geweest. Eind 2020 werd echter een nieuw model in 1:72 – de schaal waarin Abrex in het verleden ook modellen maakte – gepresenteerd: De huidige generatie Škoda Fabia. Het is een volledig uit plastic geproduceerd modelletje. Qua opdruk is het een vrij geslaagd modelletje, maar voor 125 Tsjechische Kronen (ong. 5 euro) zitten er helaas een paar schoonheidfoutjes in die op dat prijsniveau niet horen. Zo is op deze foto te zien dat de zijruit niet netjes is afgewerkt en de spiegels niet volledig zwart zijn geworden. Ook de wieltjes uit één stuk plastic doen ietwat afbreuk aan het model. Het model is in Europa gemaakt. Dit kon wel eens het begin van een trend zijn, want ook SIKU verplaatste (een deel van) de productie naar Polen.

undefined
undefined

Door Jan

Geef een reactie