Het Coronavirus bepaald al langere tijd het nieuws en zo langzaam sijpelt het ook door in de modelautowereld. Laten we vooropstellen dat ik het verschrikkelijk voor de betroffen mensen vind en dat de effecten op de hobby begrijpelijk en logisch zijn. Veel modelauto’s worden in China gemaakt, ik kan mij voorstellen dat zelfs bepaalde delen van modelauto’s in China gemaakt worden. Dus dat de effecten doorsijpelen in de modelautowereld is logisch.

De firma Otto heeft aangegeven dat hun modellen vertraging zullen oplopen en ook firma’s uit Hongkong als Tarmac Works e.d. lieten al optekenen dat de productie tot nader order stop werd gezet. Het kan dus goed zijn dat binnenkort meerdere modelautomerken hetzelfde aankondigen.

Sommige firma’s produceren niet in China, maar in landen als Thailand, Maleisië en Vietnam. Maar gezien dat die wellicht ook voor de productie afhankelijk kunnen zijn van bijvoorbeeld grondstoffen e.d., zou het mij dus niet verbazen dat ook die firma’s aankondigingen plaatsen. Aangezien ik probeer ook het laatste modelautonieuws bij te houden, zal ik dit dus ook proberen op te volgen.

De firma’s die al aankondigden dat er vertragingen zullen komen zijn:

Otto Mobile – vertragingen voor de pre-orders van maart en april 2020.

Tarmac Works – vertragingen op de huidige productie en wellicht ook op pakketten die vanaf nu verstuurd worden.

Door Jan

Geef een reactie