Al enkele dagen op een rij plaats ik berichten over nieuwe modelautomerken in 1:64, maar vandaag is het een beetje anders. Vandaag plaats ik een bericht over een modelautomerk dat in al in 2018 leerde kennen, maar wachtte tot ik het model in de hand had. In 2018 namelijk werden de eerste prototypes van het model getoond en omdat ik maar geen berichten vond van mensen die het model hadden danwel winkels waar het model verkocht werd had ik mijn twijfels. Tot ik enkele dagen geleden het op een (obscure?) site vond.

undefined

Vandaag kreeg ik het in de bus. Boven ziet u de verpakking. U ziet links de merknaam “GOC Vehicle Museum”, kennelijk is dit model in de “Luxury Line” en de schaal is 1:64. De plint is bekleed met leer, wat het waarschijnlijk “luxury” maakt. Het model zelf is al even special. Dit is de vroegste Chinese auto in 1:64 die er te krijgen is, de Hong Qi CA770 uit 1966. Hong Qi, oftewel “Rode vlag” is ook een thema dat op de auto terug te vinden is, in de vorm van rode vlaggen (op de motorkap en aan het voorscherm)

undefined

De details springen er bijna af, zoals de grille, de spiegels, de prachtige wielen. Het model heeft zowel een metalen carrosserie als bodemplaat en heeft plastic details

undefined

De achterkant laat gedetailleerde opdruk zien met achterlichten, de Chinese tekens 红旗 (Hong Qi), ook zien we de sierstrepen.

undefined

Het eveneens gedetailleerde interieur laat het stuurwiel met schakelaars zien, de deuren hebben handgrepen en wat ik vermoed de slingers om de ramen te bedienen. De echte Hong Qi was een auto met een 215pk sterke V8 motor, gemodelleerd naar de Chrysler Imperial. De auto werd gebouwd van 1963 tot 1981, maar in zeer geringe aantallen.

De naam van het modelautomerk zou kennelijk met een spelletje van doen hebben.

Door Jan

Geef een reactie