In een eerdere blogpost van mij schreef ik al over de 1:64 vrachtwagens van Neo Scale Models. Sinds kort maakt dit merk echter ook personenauto’s. Deze zijn, zeker voor deze schaal, enorm duur met prijzen boven de 20 euro. Daarmee is Neo Scale Models duurder dan topmerken als Tarmac Works, Kyosho of zelfs Tomica Limited Vintage. Bij zulke prijzen zijn de verwachtingen hoog. De modellen komen in de voor Neo Scale Models gebruikelijke verpakking, hoewel kleiner. Het gaat daarbij om een doosje met een kleine vitrine en daaromheen een plastic zakje. Het modelletje is vastgeschroefd aan een zwart plastic onderkant. Het model zelfs is erg licht, omdat het van resin is gemaakt.

undefined

Imperial Crown 4-door Southampton (1957)

undefined

Lincoln Continental Mark V (1977)

Opvallend zijn de bijzonder goed gelukte wielen, de opdruk en bijvoorbeeld details als het embleem op de motorkap en de spiegels. Helaas zijn er wat lijmresten te zien aan een kant.

Dan komt de hamvraag: Zijn deze twee modellen hun prijs waard?

Hoewel het hele fraaie modellen zijn, vind ik de modellen voor wat ze bieden te duur. Ze komen niet in de buurt van de detaillering van Tomica Limited Vintage. Sterker nog, M2 Machines doet soortgelijke auto’s in een soortgelijke schaal, maar voor veel minder geld. Bovendien weten we niet wat resin in 20 jaren doet, qua houdbaarheid.

Door Jan

Geef een reactie