Eerder dit jaar berichtte ik al over de nieuwtjes van Spark in 2017. Sinds enige tijd zijn deze op de markt. Nadat de firma begon met enkele auto’s uit Le Mans, een personenwagen, enkele Porsche-Cup auto’s en vorig jaar Formule 1 is men dit jaar weer terug bij Le Mans. In vergelijking met die eerste serie valt op dat de verpakking weer eens veranderd is. Ik persoonlijk vind het een goede zaak. Ze worden nu in kleine vitrines geleverd, maar de modellen zijn via een bajonet-sluiting bijzonder eenvoudig te verwijderen of weer vast te zetten. De modellen zelf overtuigen, zeker in vergelijking met de eerste Spark-modellen. De opdruk is beter. Wellicht moet ik de eerste modellen ook maar weer bestellen als die net zo goed zijn. Hieronder enkele van de nieuwe serie die ik kon toevoegen:

undefined

Alpine A450b

undefined

Audi R18

undefined

Porsche 919 Hybrid (in drie uitvoeringen)

undefined

Porsche 956 (in twee uitvoeringen)

undefined

Nissan GT-R LM Nismo (in drie uitvoeringen)

De Porsche 956 is een klassieke Porsche en naast de Porsche 901 de enige “vintage”-modellen van Spark. Alle andere modellen zijn immers actuele modellen, of ten minste uit de laatste vijf jaar. Wat een beetje jammer is, is omdat tabaksreclame verboden is, de modellen niet erg acuraat zijn.

Zeker de huidige modellen zijn bijzonder fraai. Samen met de Toyota heeft Spark min of meer een actueel Le Mans-programma, hoewel een nieuwe Toyota hier wellicht een goede toevoeging zou zijn. De Alpine is – naar mijn weten – een van de weinige modellen uit de LMP2-klasse.

(update: Nissan GT-R LM Nismo toegevoegd)

Door Jan

Geef een reactie