Vorig jaar kondigde Minialuxe een serie 1:66 modelauto’s aan. Toen al werd gesproken over meerdere modellen, zoals de VW Golf (Mk. I) GTI, de Citroën DS, Citroën 2CV, Mini etc. Ook werd een verkoopprijs genoemd, namelijk rond de 20 euro. Vorige maand kwamen de eerste modellen op de markt en de prijs bleek inderdaad te kloppen. Daarmee is elk model van de serie duurder dan Kyosho, Oversteer, CM’s e.d. die tussen de 8 en 12 euro per stuk kosten.

Dus de Minialuxe modellen moeten wel bijzonder zijn.

undefined

Minialuxe VW Golf GTI

undefined

Minialuxe Citroën DS

De modellen hebben een metalen bodem, relatief gedetailleerde interieurs en een uniek verkoopsargument: Swarovski steentjes als koplampen.

Helaas, bij de Golf zijn de grille en koplampen helaas niet zo super gelukt. Daar druk ik mij nog positief uit. Het model bestelde ik rechtstreeks bij de fabrikant, maar kennelijk is de kwaliteitscontrole niet zo geweldig. Let maar eens op de voorbumper waar al een kleine lakschade zit (nog in de verpakking). Nu heeft Minialuxe dat netjes opgelost, daar gaat het niet om, maar het is gewoon vervelend dat je iets reclameren moet.

De DS is een veel fraaier model en in deze uitvoering bijzonder leuk. Maar voor mij is het toch vrij fors aan de prijs. Ik had er meer van verwacht, en bestelde deze twee uit nieuwsgierigheid. Een vervolg zal ik waarschijnlijk niet geven aan de serie, of het moet een model zijn dat nog niet in deze schaal bestaat. Swarovski-steentjes maken het gebrek aan verfijning echt niet goed.

Door Jan

Geef een reactie