Toen Peugeot een opvolger moest maken voor de zeer populaire 205 bleek dit een moeilijk opgave. Aanvankelijk was het idee dit te doen door twee modellen, de iets kleinere 106 of de iets grotere 306. Echter de klanten wouden eigenlijk een werkelijk opvolger. De 206 werd in 1998 gepresenteerd, toen de 205 al 15 jaar in productie was. De 206 bleek voor Peugeot gelukkig ook een succes, overigens niet alleen als productiewagen, maar ook als rallywagen. Ook in miniatuur werd de 206 enorm vaak gedaan, ook dankzij de prestaties als rallywagen. De opvolger 207 bleek veel minder populair, zowel in het echte leven als in miniatuur. In Iran zou de wagen tot de dag van vandaag (stand 2020) gemaakt moeten worden.

undefined
undefined

CM’s is een merk dat helaas niet meer bestaat, maar gedurende enkele jaren enkele van de meest gedetailleerde modelauto’s maakte, voornamelijk rallywagens. Hier zien we twee verschillende versies van de 206 WRC – niet enkel in kleur, maar ook in uitvoering (voornamelijk te zien aan een andere vorm motorkap en achtervleugel)

undefined

Hongwell (206) (Politie België)

undefined

Welly (206) (Politie Frankrijk)

undefined
undefined

Guisval (206 WRC) (links) / Hot Wheels (206 WRC) (rechts)

undefined
undefined

Majorette (206 WRC) (links) / Hongwell (206 WRC)(rechts)

Overigens maakte Majorette ook de productieversie van de 206 in kleine schaal, welke ik later nog eens zal plaatsen, alsmede de 206CC. Overigens deed ook Hongwell de 206CC.

undefined
undefined

Norev (206 WRC 1e versie) (links) / Norev (206 WRC 2e versie) (rechts)

Ook Norev maakte, net als CM’s, twee versies van de 206 WRC, echter hier hield het niet op! Ook de productieversie van de 206 alsmede de cabrioletversie, die bij Peugeot een metalen dak kreeg en daarom CC (Coupé Cabriolet) heette, werden in kleine schaal nagemaakt:

undefined
undefined

Norev (206CC) (links) / Norev (206) (rechts)

undefined

Edocar (206 WRC)

undefined

Realtoy (206 WRC)

Ik had voorheen al de Peugeot 206 van Welly laten zien, echter maakten zij, net als Norev, ook de CC-versie, de cabriolet met metalen vouwdak.

undefined

Welly (206CC)

Ook Microscalextrix maakte een 1:64 versie voor op racebanen. Maisto maakte nog een 206CC met open dak.

Door Jan

Geef een reactie