Grani & Partners is een mij verder onbekende firma, maar deze maakt voor de supermarktketen 7-Eleven al meerdere series 1:64 modelauto’s. De laatste is een serie die men Hypercar Collection noemt en bestaat uit elk vier modellen van de automerken Pagani, McLaren en Bugatti. Qua concept lijken de modellen erg op die van Kyosho, zo is de plint, de plaat waarop de auto’s geleverd worden, min of meer gelijk. In dit geval gaat het om kleine bouwkits, die we ook qua concept al kennen van Kyosho: Een schroevendraaier en schroefje(s), losse banden, een as met al bevestigde wielen, een bodemplaat, een interieur, een dashboard, een stuur en een carrosserie. Deze moet je simpelweg in elkaar steken (geen lijm nodig) en met het schroevendraaiertje en schroefje(s) zet je het geheel vast. Hier is er een kleine twist, want de Pagani en Bugatti modellen hebben afneembare motorkappen.

undefined

Pagani Zonda Revolucion met de motorkap naast de auto.

undefined

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport met de motorkap naast de auto

Hieronder de modellen. Ik moest ze in Taiwan bestellen, maar ze waren verrassend goedkoop (wellicht ook door de goede dollar/euro-koers):

undefined

Bugatti Chiron

undefined

Bugatti Veyron 16.4

undefined

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport

undefined

Bugatti Vision GT

undefined

McLaren 540C

undefined

McLaren 650S Spider

undefined

McLaren P1

undefined

McLaren 675LT Coupe

undefined

Pagani Zonda Cinque Roadster

undefined

Pagani Zonda Revolucion

undefined

Pagani Huayra BC

undefined

Pagani Huayra Roadster

Hoewel de modelletjes hier en daar kleine steekjes laten, voornamelijk de banden, zijn dit, zeker voor het geld, topmodellen. Ook de keuze van modellen is tof. Er zitten vele unieke modellen of unieke versies van modellen in.

Door Jan

Geef een reactie