Onlangs heb ik de onderstaande wiellader - een Doosan DL420-7 - kunnen toevoegen aan de verzameling. Het mooie model wordt gemaakt door IMC Models, een firma uit Houten. Gemaakt is het model echter in China. Blijkt dat deze firma een vrij grote catalogus met modellen heeft.
Werkende knikbesturing, de bak kan kiepen, het hefraam kan op en neer, de achterste spatborder kunnen openklappen om toegang te geven tot de servicedeuren. Al met al een fraai model met vele fijne details.
Onlangs zag ik op www.AlexMiedema.nl een recensie over Cobi, een Pools bouwblokjessysteem dat compatibel is met de grootste firma dat zulke blokjes maakt. Onder andere maakt deze firma "Oostblok"-oldtimers, zoals Trabant, Warszawa, Wartburg & Co, daarnaast tanks en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook bijvoorbeeld van de tekenfilmserie "Super Wings" leuke setjes. Cobi werkt om de beperkingen van deze blokjes heen door speciale blokjes te maken, bijvoorbeeld bij auto's worden de voor- en achterkant als complete blokjes geleverd. Op de site van Alex staan losse voertuigen, maar mij spraken twee sets aan: Een set met een Trabant en de Berlijnse muur (compleet met graffiti, waakhond, toren en zelfs bordje "U verlaat West Berlijn") en een set met een Skoda Fabia R5 en een werkplaats.
Voor het eerst kwam ik deze modelletjes tegen als dat die bij de Flying Tiger verkocht werden. Daar nooit gevonden, maar op vakantie kwam ik ze tegen in een hotelwinkeltje. Kennelijk, na een beetje zoeken, zijn dit modellen van Heng Jia. Wat ik leuk vind, is dat de modelletjes uniek lijken te zijn, maar wel gebaseerd op bestaande auto's.
Links een modelletje dat een Porsche 911 zou moeten voorstellen.
De op de Spielwarenmesse aangekondigde modellen van Majorette in de WRC Cars-serie zijn vroeger in de winkels als Majorette op haar Instagram-account beloofde. Al eind april, ipv mei 2019, lagen de eersten in de schappen. Ik vond enkel de Hyundai I20 WRC en de Citroën C3 WRC, maar daar ben ik al heel blij mee. Hier de foto's:
Onlangs zag ik een artikel over een schaalmodel van de DAF YA66 (in de schaal 1:43), de zeg maar militaire versie van de DAF 66. Er stond bij Scale Masters en zoeken op Scale Masters gaf al eerste resultaat hun site. Aldaar heb ik het model besteld. Toen ik het kreeg viel mij op dat het "QSP Model Collection" op de doos stond, met een sticker van "Scale Masters" op de onderkant. Ik ben mij dus niet zeker daarvan of het volgende model een "Scale Masters" of een "QSP Model Collection" is, maar dat doet geen afbreuk aan het model. In tegendeel!
Zoals te zien gaat het om een fraai gedetailleerd model, met een kentekenplaat, leuke opdrukdetails, spiegels, etc. Het model is ook in een versie met het dak dicht te verkrijgen. Als er al een minpuntje te noemen is, is dat het model erg licht is, waarschijnlijk omdat het een kunststof model is (resin).
Ik schreef eerder over het merk Dorlop en besloot twee modellen aan te schaffen om eens te kunnen vergelijken en een persoonlijke beoordeling te kunnen geven. Het gaat hierbij om de Suzuki Jimny en Suzuki Jimny Sierra. Beide komen in een heel leuke verpakking:
Nu we bijna aan het einde van het jaar zijn aangekomen is het wellicht een aardig idee om terug te kijken op 2018 en wat het ons bracht. In dit geval qua 3 inch diecast. Dit jaar zijn er weer vele nieuwe modellen uitgekomen, zijn er een aantal nieuwe spelers op de markt gekomen en een aantal merken dat hun comeback doorzetten.
Hoewel in de "main line" de toon van Hot Wheels voor mij "hit & miss" is, met fantastisch goed gelukte modellen en gigantisch mislukte "fantasiewagens" is dit jaar van Hot Wheels voornamelijk in de verzamelseries zoveel moois gekomen dat ik denk dat we Hot Wheels als beste modelautomerk kunnen uitroepen, dat tegenover zware concurrentie van merken als Tarmac Works, Norev en Majorette die dit jaar ook prachtige nieuwe modellen presenteren.
Hot Wheels (main line): Lamborghini Countach Pace Car
Een goed voorbeeld van Hot Wheels dit jaar is deze pace-car versie van de Lamborghini Countach. Enkele Countach-versies reden daadwerkelijk rond, begin jaren '80, in de Grand Prix van Monaco.
Dit jaar heeft Hot Wheels ons een paar prachtige verzamelseries gegeven, zoals de serie Circuit Legends. Het gaat om legendarische raceauto's, die door Hot Wheels voorzien zijn van wielen met rubberen banden en een metalen onderplaat en carrosserie (vaak is immer de onderplaat plastic). Dit geeft een hoogwaardig gevoel. Voor mij de highlights uit de serie zijn de volgende modellen:
Onlangs was ik in een speelgoedwinkel alwaar ik een zogenaamde "blind packaging" - een "blinde verpakking" - zag van de firma Toy State, die in haar serie "Road Rippers" een soort bouwkitje aanbood met verschillende auto's (met licentie). Ik besloot er eentje mee naar huis te nemen. In de verpakking vind je twee modelletjes terug, in mijn geval een Jeep Rubicon en een Chevrolet Camaro. Net als met een bouwpakketje moet je alles uit een soort houdertje halen, vervolgens kun je zonder lijm of iets dergelijks de wagentjes vastklikken. Ook zit er setje stickers bij, maar die heb ik maar laten zitten.